Cégünk folyamatosan jelen van a magyarországi fesztiválokon. Évek óta készítjük el pl. a MEDÚZA állványrendszerét a Sziget rendezvényen. Általunk használt állványzat elemei a LAYHER cég által gyártott Allround rendszerébe tartoznak.Az Allround rendszer sokoldalú, gyorsan szerelhető, olyan területeken is gazdaságos megoldást nyújt, ahol más rendszer elemei nem használhatóak!

Néhány szó a cégünk által használt LAYHER ALLROUND rendszerről

"A Layher Allround rendszer az egyetlen moduláris rendszer, melyet homlokzati állványként is engedélyeztek. A rendszer minősége és gyors építhetősége mind a mai napig példaértékű. Kiválóan használható belső és külső állványként, pódiumként, függő-, vagy gurulóállványként. A Layher Allround rendszer már a felépítés során biztosítja a függőleges oszlopok, vízszintes rudak és az átlós merevítések előírás szerinti alakját. Ez a biztonság kíséri mind a szerelőt, mind a felhasználót a magasban. Az előírt nagyságú ütéssel (500 g-os kalapács) lehet az erőzáró kapcsolatot biztosítani. Az átlós merevítők beépítésével az állványzat oszlopai és rúdjai külön ellenőrzés nélkül is tökéletes derékszögben, vízszintesen és függőlegesen állnak."

AZ ÁLLVÁNYSZEKEZET KIALAKÍTÁSA, ÉPÍTÉS SORÁN ALKALMAZANDÓ ELŐÍRÁSOK, SZABVÁNYOK:
A beépítésre kerülő szerkezeti anyagok, és megdolgozásuk:

Az állványszerkezet kialakítása alapvetően 4,0 m magas illetve 2,0m magas tárcsás oszlop-elemekkel, vízszintes és átlós merevítésekkel történik.

A fogadó talajt megfelelően tömöríteni kell, erre kerülő alátétfákra építendő a szerkezet.

A Lastspindel orsóstalpakkal alakítandó ki a vízszintes alap. Az alsó szinten vízszintes összekötőkkel és függőleges síkjában teljes átlózással biztosítandó a merev szerkezet. A felmenő szinteket a függőleges tárcsás oszlopok elhelyezésével folyamatosan kell kialakítani, amíg a kívánt magassági méretet el nem érjük. Az állványzatba elhelyezésre kell kerüljenek a szükséges mennyiségű korlátelemek, melyek a baleset ill. munkavédelmi előírásoknak maximálisan meg kell feleljenek!

Az állványzat szerelése szintenként, merevítésekkel készül. A teljes állványzat elkészítése után, azaz a teljes vízszintes, átlós merevítések elhelyezése után kerülhetnek fel az installációs anyagok, molinók.

Az állvány használata előtt valamennyi 4/2002 (II.20.) SzCsM-EüM együttes rendelet szerinti vizsgálatok elvégzése szükséges.

Az építés során az alábbi előírások az irányadóak: